top of page
Sporkurs 
 

Sporarbeid av ulik art er en stor del av hundens liv, så hvorfor ikke gjøre det til et arbeid med mening? Å gå spor er en flott aktivitet for hunder i alle aldre. Dette kurset passer for deg som har familiehund, brukshund eller om du ønsker å bli kjent med hundens luktesans og arbeidskapasitet.  Kurset krever ingen forkunnskaper, men det er helt klart en fordel om hunden er vant til å gjøre enkle godbitsøk eller spise godbiter fra bakken (gjerne ulike underlag). Dette kan man enkelt trene på forhånd av kurset. 

 

Vi vil derimot kunne tilrettelegge en god del ut i fra ferdighetsnivå på hund og fører, så dersom du og hunden er noe drevet på spor, kan vi for eksempel gi dere ulike utfordringer for å kvalitetssikre sporet. 

 

 

Sted: Skjetlein VGS

Startdato: 30. og 31. mai 

Påmeldingsfrist: 29.mai 

Temakurs

Her finner du informasjon om våre kurs som retter seg mot spesifikke områder når det gjelder trening av hund. Ikke nøl med å ta kontakt om du ønsker at vi skal sette opp kurs, både de du finner her men vi tar også gjerne i mot andre ønsker og forslag!
adorable-animal-canine-1254140.jpg
Kontakt- og passering
Foregår på helg 

Strever du med å få eller opprettholde kontakt med hunden din når du skal passere andre hunder, mennesker eller andre objekter på tur? 

Årsaker til utfordringer knyttet til passeringssituasjoner er ofte sammensatt og mange. Noen hunder er redde, andre er veldig sosiale. Fellesnevneren er at veldig mange hunder strever med dette en eller annen gang i livet sitt. Hvis dere har møtt på utfordringer kan dette kurset passe dere godt! 

'På kurset får du lære ulike kontaktøvelser som du også kan bruke når det gjelder gå pent i bånd. Dette er grunnelementer som hunden trenger for å kunne begynne passeringstrening. Vi benytter oss av virkelighetsnære miljøer og øver oss gradvis inn i de situasjonene som er krevende for hunden. Fokus er mestring for hund og eier! 

Kurset foregår som regel over to dager på helg og passer alle hunder fra 6 mnd til senior! 

 

 

SS-Dog-Groomers-HERO-435331813.jpg

Håndteringskurs

Foregår på helg

Hundene våre trenger jevnlig stell. Det kan dreie seg om ukentlig stell som kloklipping og børsting, eller daglig stell i forbindelse med medisinering. Vi ser stadig flere hunder bli redde og engstelige rundt stell, eller det å få på seler og annet utstyr. Å dra til veterinæren kan også bli krevende. Dette kan være frustrerende og vanskelig for oss eiere i hverdagen. Å lære hunden vår at det er OK å dra til veterinæren, å bli tatt på, få klippet klør, renset ører eller tatt på sele og lignende, er derfor noe vi bør trene på! 

Kurset fordyper seg i dette temaet gjennom en del teori og mye praktisk trening inne på klinikken til vår samarbeidspartner AniCura Byåsen Dyrehospital.

Kurset baserer seg på prinsipper som Choice and Control og Fear Free. Dette er kurset du lærer å trene på en svært etisk og dyrevelferdsmessig forsvarlig måte! 

 

pexels-photo-3008332.jpeg
Gå pent i bånd- og passeringskurs
Foregår over 3-4 kvelder 

Å gå pent i bånd er for mange en tålmodighetsprøve. Det samme gjelder passerings- og møtesituasjoner med andre hunder, mennesker og objekter vi møter på tur. På dette kurset skal vi derfor jobbe med ulike framgangsmåter vi kan ha i passeringssituasjoner og hvordan vi på best mulig måte kan lære hunden å gå pent i bånd.

Kurset går som regel over 3 - 4 kvelder med noe grunnleggende teori i starten før vi primært trener hund. Fokus for kurset er å finne langvarige og hyggelige løsninger og fremgangsmåter som fungerer for din hund. 

Kurset passer alle hunder fra 6 mnd og oppover. Vi har begrensede plasser på disse kursene for å sikre læringsutbytte og tid til hver enkelt. 

 

 

 

hitt.png

Sporkurs
Foregår på helg

Sporarbeid av ulik art er en stor del av hundens liv, så hvorfor ikke gjøre det til et arbeid med mening? Å gå spor er en flott aktivitet for hunder i alle aldre. Dette kurset passer for deg som har familiehund, brukshund eller om du ønsker å bli kjent med hundens luktesans og arbeidskapasitet.  Kurset krever ingen forkunnskaper, men det er helt klart en fordel om hunden er vant til å gjøre enkle godbitsøk eller spise godbiter fra bakken (gjerne ulike underlag). Dette kan man enkelt trene på forhånd av kurset. 

 

Vi tilrettelegger ut i fra hver enkelt ekvipasje - om dere er helt fersk eller om dere har erfaring fra før. Kurset foregår som regel på helg, som regel en av dagene unntaksvis begge dagene. 

Kurset passer for alle hunder fra 8 uker til senior - her er alle velkommen! 

 

 

 

Aktivisering 
3 timer på kveld eller helg
 

På dette kurset skal vi utforske ulike måter å aktivisere hundene våre på, og hvordan vi på enklest mulig måte kan gjennomføre dette i hverdagen! Aktivisering er viktig og derfor også nødvendig for at hunden blir harmonisk og fornøyd. God og allsidig aktivisering bidrar til å forebygge og dempe uønsket atferd og gir glade hunder! 

Vi skal spesielt se på det vi kaller «5 om dagen» som involverer følgende punkter:

 

  • bevegelse

  • balanse

  • hodearbeid

  • nesearbeid

  • håndtering

På kurset benytter vi miljøberikelser og utstyr, men vi fokuserer like mye på hvordan vi kan utnytte miljøet vi ferdes i for å aktivisere hundene våre. Dette er et veldig morsomt kurs hvor du skal bli inspirert og få litt motivasjon til å trene hund! 
Passer for alle hunder fra 8 uker til senior - her er alle velkommen! 

 

 

Innkalling 
3 timer på kveld eller helg 

De fleste hundeeiere ønsker at hunden skal komme inn når vi kaller på den, men hvordan får vi en innkalling som virkelig sitter, og når kan vi forvente at hunden kommer på kommando?

På dette kurset vil vi gi deg som hundeeier de fremgangsmåtene du trenger for å få en god og sikker innkalling på hunden din. Alt fra selve innlæringsteknikken til hvordan vi tar steget videre for å nå målet om en god innkalling! Her tilpasser vi for hver enkelt ekvipasje underveis. 

 

Kurset har en varighet på 3 timer som inkluderer teori og mye praktisk trening. På disse kursene har vi det moro!

Passer for alle hunder fra 8 uker til senior - her er alle velkommen! 
 

 

 

Rallylydighet 
Foregår på helg 

Rallylydighet er en av landets størst voksende sporter de siste årene. 

"Glede, samspill og holdninger" er slagordet - det betyr at Rally skal være hyggelig for både fører og hund!  Dette kurset er et innføringskurs i sporten som vi er blitt veldig glad i . 

Kurset passer for deg som ønsker å ha det gøy med hunden din, utforske samarbeid mellom hund og fører, eller for deg som har planer om å satse innen Rallylydighet!

Kurset krever ingen forkunnskaper, da vi tilrettelegger ut i fra hver ekvipasje. Selv om det er et innføringskurs passer det også for deg som har trent Rally før eller for deg som trenger litt hjelp til å starte på konkurranse. 

Kurset foregår som regel over to dager på helg, ca 5 timer hver dag. Vi går grundig gjennom teorien og lærer dere hvordan vi bør trene Rally. Dere får rikelig med treningstid og individuell veiledning av instruktør i alle økter. 

Vårt mål og fokus er at vi skal ha det gøy og at du skal bli inspirert til videre trening i denne flotte sporten! 

Kurset passer for alle hunder, fra 4 mnd til senior! 

 

 

pexels-photo-2664417.jpeg
Valpetrening
sommerferietilbud for valpeeiere 

Mange får seg valp rett før eller i sommerferien og ikke alle hundeskoler tilbyr kurs i denne perioden. Selv om vi på Trondheim Hundeskole holder et par intensive valpekurs vet vi av erfaring at det er mange valpeeiere der ute som mangler et tilbud. 

Dette vil vi gjøre noe med! 

Dette kurset må altså ikke forveksles med et valpekurs.

På kurset valpetrening skal vi fokusere mest på hvordan vi kan jobbe med målrettet miljøtrening, kontakt og sosialisering, og hvordan din hund fungerer i nytt miljø. 

Målet er at du kan dra hjem og føle deg tryggere på hvordan du kan jobbe med valpen din videre hjemme og etterhvert på valpekurs. 

Kurset foregår på dagtid, ca 4 timer og passer for deg som er helt fersk så vel som erfaren valpeeier! 

 

NB! Kurset er kun for valper fra 8-12 uker 

 

 

Rakettkurs

 

Vi har ved flere anledninger holdt rakettkurs, som  tar for seg forberedelser i forkant av nyttårsaften, hva du gjør dagene før og på selve dagen. Foredragsholdere har tidligere vært Atferdsterapeut Turid Buvik og Veterinær Trond Relling. 

Dette kurset kan settes opp dersom etterspørselen er stor nok. Ta kontakt med oss via e-post eller kontaktskjemaet her på nettsiden vår. 

 

 

 

 

 

 

bottom of page